0

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France,

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France

Stone and Steel Cut Live in the New Salt Museum in France

The new Museum of the Salt of the French town of Salins-les-Bains, recently opened, is the work of Malcotti-Roussey architects in collaboration with Thierry Ghez as associate architect. Closed since 1962, the salt of this town located in northwestern France (3,300 inhabitants), in the department of Jura, has been an epicenter of production of this “white gold” from the Middle Ages. When planning its restoration in 2006, city officials marked two basic objectives: to become a monument to the history of local production and restore its importance in the urban layout of the city, recently declared a World Heritage Site by Unesco. The whole project is designed as an outdoor museum of local history. This is the reason for acting, besides protecting the deposits of salt, resulting in a restoration to preserve the original architecture of the complex, complete with modern construction. In this way the architects have developed their proposal showing outside the historic architecture and adding some contemporary elements. Thus, the program also includes construction of a hall-restaurant and an auditorium for 200 persons, 420 m2 casino, and a range of additional services related to this activity. In the historical building of the salt, the most striking of the statement made by the architects is the volume Indaten ® waterproof made with a coated steel yet requires no maintenance and does not suffer deterioration due to corrosion. In addition, the use of steel was used to contextualize the building with the new restorations and adjacent construction. In the case of the new volume for hosting the casino and restaurant, the architects have sought to emphasize the fun and unique character of the new equipment. Thus, the front of the building is in a unique gallery protected by a curtain of vertical steel plates cut. In the words of the creators of the project, the challenge was “to combine two opposing programs on the one hand, a museum and a casino on the other hand, both located in one place. The intervention in the museum must necessarily be imperceptible, while the intervention in the auditorium should be noted. ” The choice of treatment for the outer skin similar in the two buildings, rusted steel, can rediscover the atmosphere of the industrial area while maintaining a contemporary and unique architectural style. The result of this heritage restoration allows visitors to discover the historic and expanded with new spaces. The new route of the tour allows access to the building dedicated to the sale of salt, inaccessible until now. This is the first phase of the museum project, to be held in three stages. The project will continue with the conditioning of the tunnels and the building of the director, with additional permanent exhibitions, new museum spaces, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter simple security code * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.