0

House on the beach in Russia



House on the beach in Russia,

House on the beach in Russia

House on the beach in Russia

House on the beach in Russia

House on the beach in Russia

House on the beach in Russia

House on the beach in Russia

Designed by the architects, Vladimir Plotkin, and Olga Golovina in Zavidkina cape built by the House of sailors. ” An elegant three-part volume, organically evolving principle of building Pirogovo become a worthy collection of architectural decoration of the resort. Itself, this genre – house yachtsman (boathouses) – invented Eugene Asse, author master plan “Museum”. According to the original architect’s plan , the houses were to form the street on stilts along the shore, but the client rejected that option because of the complexity of operation. Then the House “moved” to the land, but worked hard for them laws remained in place: every home should be elevated above the ground at 60 cm, in terms of its size should not exceed 5×8 feet, and height – 6 feet. Using these “patterns are” housing projects sailors developed several leading Russian architects, among whom was Vladimir Plotkin, and they invented the concept formed a sort of “bank offers” to customers sites on Zavidkinom cape. As the successful implementation of the “House of sailors” have many characters, including at the festival “Under the roof of the house” , the exposition of which he opened this year and the winner of which was (the silver medal in the category “Implemented suburban dwelling house”). This is a very showy and self-contained three-part volume, in which two black-and-red parallelepiped flanked by snow-white “sail”. But most interesting is that this house was already in the joint elaboration of the project architect and the client.

The fact that the prescribed rules of size 5×8 × 6 meters were initially low for the customer and his extended family. As his home near the water he wanted to see the construction, which area is about three times higher than would be incorporated in the resort master plan options. And then Vladimir Plotkin had the idea to create a house, visually split into three independent volume. Between a “shell” are connected by thin glazed transitions, which at first glance, especially from a distance, unnoticed. A similar trick is possible to observe the rules and regulations in this design house, fully satisfying the requirements of the customer. In particular, by the way, and the functional zones – the customer wanted to “parent” and “child” half were separated from each other, but as a kind of buffer to the social area (two rows of windows living room space). “In addition, we have a certain gap in the area. When we designed a single house, then, of course, chose the area to the last square centimeter, and this will inevitably dictate to us the shape of a parallelepiped, – says Vladimir Plotkin. – When in our possession was three volumes, the opportunity to play with the form at least one of them. ”

And if the last house, the parent and child, in terms of really as close as possible to the boxes, then the “long” side of the central volume and form a rounded plastic arc. However, Plotkin modest: and residential parts are not commonplace parallelepipeds. The parental home, from which, in fact, started work on this project, composed of two pairs of parallelepipeds, between which is placed a transparent layer, implemented using custom made unique seven-glazed windows. In each pair, in turn, the volumes are shifted relative to each other horizontally, allowing for both the main facade (street and facing the water) there are spectacular console. Specified with them dynamism magnified by the use of contrasting materials – black polished stone and wood. Such a palette is inevitably gives rise to associations with the chessboard, and the architects wanted to window openings do not violate that image, so the tone of the stone matched tinted glass, a window of light “cells” are hidden behind a “blind” out of thin wooden slats. The house, designed for children, much more close to the box, but here the architects have found a place for delicate plastic maneuver: one of the bedrooms, the main window that faces the street, a narrow triangular bay window, through which also receive and view over the water surface Klyazma reservoir . Central white casing, in turn, to the street facing facade is almost deaf, and the water is disclosed huge squares of the windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter simple security code *