0

House B-99 by DADA Partners Located on India



House B-99 by DADA Partners Located on India,

House B-99 by DADA Partners Located on India

House B-99 by DADA Partners Located on India

House B-99 by DADA Partners Located on India

House B-99 by DADA Partners Located on India

House B-99 by DADA Partners Located on India

House B-99 by DADA Partners Located on India

Personally, the design of this house, ‘B-99 House “I think it’s great, that’s why I chose to start this week . Responsible for the design of this house located geographically in Gurgaon Haryana, India, is the study of architecture DADA Partners. B-99 House is an original family house, which belongs to a couple architects, such as being together more than 350 square meters plot of land with the upper floors as living areas and a basement that houses a studio. The house has been designed around a courtyard and incorporates a hierarchy of zones, with private spaces in the rear of the house and less formal areas in the front. The bedrooms and toilet areas are in the back, along a north-south axis, while the public areas, lobby, lounge and kitchen are grouped at the front linear along an axis east-west, which form the backbone of the house. At the field level and on the first floor, the rooms at the front and the back are connected by a bridge of spaces that are run along the patio. Also running in parallel, there is a wall two feet deep (60 inches) that acts as a device that gives shade to large windows and built wooden benches overlooking the open courtyards. The courtyard, which forms the center of the house faces south and is up from the living areas and bedroom on ground floor and on the first floor. Next to the courtyard there is a staircase made of steel and wood that connects to the upper floors, hangs in the middle of a high volume full of light, facing a wall full-height transparent. The use of the courts is inherent to the design of architecture in India, it acts as a modifier of climate and is a space for social gatherings of a house. The architects have used this concept, organizing functions around a central courtyard on each floor. There are a number of small hollow point at all levels, that allow natural light and ventilation to the spaces, and act as a lung of the house, while providing views from every room. Motorized blinds are included to block the glare in the room, besides giving an elegant look. A steel columns in a ‘V’ add drama to the corner of the room clad in glass , overlooking a body of water. Inside the predominant use of wood and stylish accessories. The architects have had a vision green , and a sustainable home, creating an interconnected courtyards which are conducive to natural ventilation, which results in cooler areas. Connectors were also installed solar water heating, which is used in the kitchen and bathrooms during the winter. This implies a significant cost reduction electric . Besides the large windows allow natural light into the spaces, thus reducing the use of artificial light sources during the day. The use of wood and aluminum are some of the recyclable materials that add to sustainability. B-99 House is a design with a modernist spirit, which blends traditional values and modern architecture, and that the use of lines clean and white extensions accentuating the contemporary look of the house. A house with an interesting visual and architectural appeal that seeks to differentiate itself from conventional designs of single family homes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter simple security code *