0

Coolness Contemporary Home by Wallflower



Coolness Contemporary Home by Wallflower,

Coolness Contemporary Home by Wallflower

Coolness Contemporary Home by Wallflower

Coolness Contemporary Home by Wallflower

Coolness Contemporary Home by Wallflower

Coolness Contemporary Home by Wallflower

Coolness Contemporary Home by Wallflower

The owner had wanted a contemporary home that prioritized environmental coolness as a consistent attribute and to be able to enjoy the luscious tropical surroundings. The concept developed for the home inverted planning and hierarchical norms common in local residential planning. To fully appreciate the mature and variegated natural environment and stretch the potential for visual depth and distance, the main living room and study were located in a pavilion on the second storey. As a gesture to the prominent role that water plays within the residence, an oculus within the pond highlights the main entrance, the circle of sunlight cooled and animated by the constantly changing sinusoidal patterns of refracted rays through the water above. Please visit Wallflower Architecture for more information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter simple security code *