0

Apartment Building – Architects U.S.



Apartment Building – Architects U.S.,

Apartment Building – Architects U.S.

Apartment Building – Architects U.S.

Apartment Building – Architects U.S.

The proposed building rises eight floors above ground over one of the boundaries of the Apple proposal. The considerable scale of the building acts as a visual display of the green belt which flanks, physically protecting the green. The volumetric expressly set according to the rigid planning regulations prevailing in the area of ??PAU Vallecas and space optimization for the number of dwellings proposed, leads us to respect the envelope set in the planning, using another set of tools for a new approach to urban intervention. Downstairs the house is arranged facing the green back, while to the official line and bustle typical of a shopping street, the shops are located and the three gateways. The building presents a reduced scale, a friendly relationship with the environment breaking the facade into smaller units which combined together convey a sense changing, dynamic and chameleon.

The facade is realized based on polycarbonate honeycomb sheets dovetailed on an aluminum subframe cell, creating a sustainable and recyclable skin. These plates, with a gradation of hue and brightness, combined with a substrate neutral color on the sheet posted outside fa├žade, achieved through a judicious combination of both materials, the
facade vibrates, into resonance with the light so characteristic of the city of Madrid. Inside, a courtyard lined with galleries of access provides light and ventilation to the dwellings, which thus become interns. The lightweight metal frame galleries meander through the inner emptiness and optimize the number of cores per household at the same time give renewed aesthetic qualities, hygiene and sanitation to the common space of relationship. You install a translucent polycarbonate ceiling paintings that illuminate as access to housing. The access stairs slender cantilever are solved from plant to plant. The portal area is emphasized as access space compressed by a generous bleachers, coated glass mosaic for the installation of mailboxes and illuminated with a network of lights, skylight in the ceiling.

This is a development of 123 homes VPP, 2 commercial and 4 basement garage to be solved in a quarter of a block. Encountered only two communications centers to save the project, located at the ends of the courtyard. The houses are grouped around the courtyard, and you get them through a metal walkways. The homes for the disabled are located on the ground floor to the green zone, while the main alignment are located and garage access to housing and commercial premises.

Poses a structural solution is mixed in concrete and steel. The main structure is resolved in a reinforced concrete structure, while the circulations of walkways and stairs connecting the vertically inserted into the inner courtyard resolved with metal frame and flooring galvanized steel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter simple security code *